donderdag 15 mei 2008

Dolfijnen! Bij Englewood / Manasota key

Vandaag hebben we een bootocht gemaakt op zoek naar dolfijnen. Tess en Jasmijn kregen een zwemvest aan (alle kinderen onder de 12) en toen kon onze speurtocht beginnen.We huurden een private boat met captain die ons naar de dolfijnen zou varen (voor 100 dollar). dat is zo'n 16 euro per persoon. Goedkoper dan de sunsetcruise!
Ik vond het al een super ervaring om hier te varen. Prachtig helder blauw water.
Rick legt aan Jasmijn wat we gaan doen: dolfijnen zoeken.......en achter ze zie je de eerste vin opduiken.
Omdat ze zo beweeglijk zijn en steeds onderduiken als je ze op de foto wil nemen, ben ik maar gaan filmen.


Best spannend als je de baai af tuurt. Dan opeens zie je een vin. Je kijkt en ziet er nog een....en nog een. Een groep dolfijnen waren aan het spelen in de baai op een meter afstand van onze boot. Ook Jasmijn vond het geweldig " kijk daar zie ik er weer een" ........Op Tenerife hadden wij ook dolfijnen gezien maar dan zit je toch op zo'n boot met veel toeristen en iedereen verdringt zich om foto's te maken en je hoort iedereen oooh.....en aaaah...gillen. Nu was er complete stilte en af en toe hoorde je de geluiden van de water spuitende dolfijnen en zag je ze weer boven komen en onder duiken. Sommigen gingen zelfs onder de boot door. Het was een heel bijzonder moment.
Hieronder zie je een dolfijn net onder de boot duiken.

3 opmerkingen:

Edith zei

Bofkonten ! Dat ziet er allemaal geweldig uit. Zo te zien genieten jullie heerlijk.
Hier zitten we in de examens-stress. Boyd moest maandag examen nederlands doen maar er was een landelijke computerstoring. Gisteren ging goed maar vandaag was er weer storing. Hij baalt verschrikkelijk. Zijn nagels heeft hij helemaal afgeknaagt van de zenuwen. Op zijn verjaardag krijgt hij de uitslag van wel of niet geslaagd.
Voor jullie nog heel veel plezier daar !

Groetjes van René, Edith, Kyle en Boyd

Anoniem zei

Hoi,

Ik geniet elke dag weer van jullie verslag. Erg leuk om te lezen en wat een mooie foto's zitten erbij. Wij moeten nog even wachten tot decmeber, maar ik heb door jullie verslagen al weer wat ideetjes opgedaan! Jammer dat het er bijna op zit voor jullie, maar jullie hebben wel een supervakantie om op terug te kijken. Een hele fijne laatste dag en een goede terugreis!

Groetjes, Claudia (mc.kunst van het florida forum)

Anoniem zei

Hallo daar,
Ik volg jullie reis via het weblog en het ziet er weer geweldig uit!
Ben wel jaloers hoor,dat jullie nog steeds in dat mooie oord zitten.
Geniet nog van de laatste dagen.
groetjes van Marja