zondag 4 mei 2008

Zaterdag 3 mei animal kingdom

De zon schijnt en we zijn vroeg wakker dus op naar Animal Kingdom.



Volgens " Tourguide Mike" een rustige dag voor Animal Kingdom. Dankzij deze instant-tourguide weten we welke atracties we absoluut moeten doen en wanneer. Op zijn site is een lijst te printen met " least crowded lines". Dus haal ik snel een fastpass voor de Afrikaanse safari en daarna zien we elkaar weer in Dinoland.


Dinosour is de mooiste! Je vliegt in een soort jeep door een tijdscapsule terug in de dinotijd en komt allerlei dino's tegen. Heel veel speciale effecten, je voertuig wordt heen en weer geslingerd oor bochten en kuilen. Er komt opeens een T-rex tevoorschijn: jullie begrijpen we hebben Jasmijn niet meegenomen. Ze zat lekker in de schaduw met mij met wat drinken en nadat Rick en Tim en Tess de atractie gedaan hadden deden we de baby swap. Ik mocht zonder te wachten met Tim en Tess de atractie doen zodat Rick bij Jasmijn kon blijven!
Onderweg kwamen we Lillo & Stich tegen.

Na nog een aantal attracties (de vliegende dino's en de dino-achtbaan) was het tijd voor Asia. In dit gedeelte van het park zijn de River Kali Pads (zoiets als de piranha in de efteling). We waren voorbereid en hadden poncho's mee. Hoewel Tim hem af deed; toen hij op het bord las :" you will get wet and you might get soaked" leek hem dat wel wat ! We deden weer de baby-swap waarna ik dit filmpje maakte vanaf een brug. Op de brug zat een groen knopje en als er een bootje voorbij ging kon je met die knop een olifant water laten spuiten op de nietsvermoedende River Kaliriders.

De safari was natuurlijk geweldig! We zagen allerlei dieren in hun natuurlijke omgeving. Daarna hebben we lekker gegeten bij Pizzafari, buiten op een veranda (tnx tourguide Mike for this suggestion). Het was er heerlijk rustig...we waren de enige. Iedereen zat binnen.

Jasmijn at spagetti met gehaktballetjes in een Mickeybordje met oortjes en Tim en Tess vonden hun bekers geweldig!

Daarna zijn we naar de photospot geweest waar Eeyore, Pooh, Teigetje etc. waren. Maar Jasmijn vond het eng en dus zijn alleen Tim en Tess op de foto geweest. Daarna naar de Nemo musical show. Echt schitterend! Dit moet je gezien hebben! Schitterende decors. Op een gegeven moment zwommen er allemaal reuze kwallen naast en langs het publiek. Echt super!

Hier kun je een video zien van de show om een beetje een idee te krijgen


Tim, Tess en Rick wilden graag de Mount Everest doen. Ik heb hem al eens gedaan in Disneyland dus Rick was het slachtoffer! Mount Everest is een achtbaan met de verschrikkelijke sneeuwman. Jasmijn en ik gingen een ijsje eten en een Nemo knuffeltje kopen. Jasmijn vindt Nemo een lief visje " Wat zielig dat ie zijn papa kwijt is he".....



We hebben met z'n allen de Jammin parade nog gezien met allerlei jungle voertuigen: echt heel leuk!



Aan het eind van de dag langs de Tree of life.



Bij de uitgang stond Minnie en Mickey en Donald zodat Jasmijn d'r wens uit kwam. Ze zegt al maanden : ik ga niet met Baloo op de foto, ik wil alleen met Minnie. Op de foto dus.Minnie gaf daarna Jasmijn een handkusje en Jasmijn keek hele verlegen en lief en gaf een handkusje terug. Echt zo schattig! Thuis lekker zwemmen!





Morgen Typhoon Lagoon.

1 opmerking:

Anoniem zei

leuk weer en ik moest ook onwijs lachen om die disney foto's die je stuurde, pappa en mamma zijn nu naar tante ali en zitten daar alles te bekijken , heb alles naar aunty ali gestuurd :)
ik kan die disney foto's alleen helaas niet opslaan op eigen compu
zal wel beveiligd zijn, morgen is het hier bevrijdingsdag, vieren jullie daar je feestje maar, have fun weer en take care x