maandag 5 mei 2008

Typhoon Lagoon

Vandaag een relaxdagje: naar Typhoon lagoonEerst ontbeten bij Ponderosa en toen door naar Typhoon lagoon! Wat een geweldig mooi aangelegd park is het. Ik was er zelf ook nog nooit geweest. We kozen voor Typhoon Lagoon en niet voor Blizzard beach omdat dit park ook een heel leuk apart gedeelte heeft voor peuters. Eerst doken we met z'n allen de lazy river in. ook Jasmijn met een zwemvestje aan. Ze vond het geweldig. De lazy river vaart je op tubes in een rondje door het park (20 min).
Daarna hebben Tim en Tess een aantal glijbanen gedaan en Jasmijn heeft lekker in de peuter lagoon gespeeld. 's Middags hebben we met haaien gezwommen (Jasmijn niet natuurlijk) in Shark reef. Je krijgt een zwemvest en een snorkeluitrusting. Daarna een korte uitleg en dan duik je een Lagune in met bodemhaaien en tropische vissen en koraal. Uiteraard is het een zoutwaterbassin en mag je alleen aan de oppervlakte drijven en niet de diepte in.
Best heel spannend. Maar de haaien die er zwemmen zijn geen mensen eters maar het blijft een vreemde gewaarwording als er een haai onder je door zwemt, op twee meter afstand!

We hadden voor Tim en Tess een grote Typhoon Lagoon beker gekocht voor 10 dollar.. Die kon je de hele dag vullen met drinken op verschillende plekken in het park. Je beker had een barcode en nadat je die gescand had kon je tappen! Leuk systeem, echt Disney! Als je de beker terug bracht kreeg je nog eens drie dollar terug geloof ik, maar wij hebben ze als souvenir gehouden.

Morgen Epcot! Mijn favoriete park (vooral door Soarin).

Geen opmerkingen: