dinsdag 6 mei 2008

Epcot

Vandaag was het Epcot-dag! Opmaak verwijderen uit selectie
Het park is qua oppervlakte groter dan het Magic Kingdom en is ook gelegen op het immense Walt Disney World Resort. Het werd geopend op 1 oktober 1982 en is het "leerzaamste" Disneyworld-park. De naam Epcot is eigenlijk een afkorting en staat voor Experimental Prototype Community Of Tomorrow
Het park bestaat uit twee grote gebieden: Future World en World Showcase. In Future World vind je tentoonstellingen zoals het Universe of Energy waar wordt uitgelegd hoe de verschillende bronnen van energie tot stand zijn gekomen.
World Showcase is gelegen rond een meer. Er zijn paviljoenen van elf verschillende landen te zien, met attracties, winkels en eetgelegenheden uit het desbetreffende land. Zo kun je bijvoorbeeld in het China Paviljoen Chinese acrobaten bezig zien en in het Noorwegen Paviljoen kun je een tour maken met een Vikingschip.
We begonnen onze trip met Soarin. Je vliegt als het ware over Californie.
Prachtig! Je ruikt zelfs de geur van dennebomen als je over bossen vliegt en de geur van sinaasappels als je over z'n citrus-plantage vliegt.


Daarna richting the seas waar je Nemo's avontuur kunt zien vanuit een schelp. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Opeens zie je de " tekenfilm-Nemo" gewoon zwemmen tussen echte vissen.....midden in het water....je snapt er niks van...hoe doen ze dit?
Bij de entree van Nemo.


Daarna Turtle crush. Voor Jasmijn waren dit de twee leukste attracties! Ze vond het geweldig.

Aan het eind kon je op de foto in Bruce zijn bek!


Rick en Tim en Tess zijn snel naar Testtrack gegaan. Een attractie waarin je als een dummy in een testauto over een testbaan rijdt. Op sommige plekken 140 km per uur. 's Middags naar Akerhus (Noors restaurant) waar je met de prinsessen kon lunchen. Dit had ik al twee maanden tevoren geboekt want de prinsessen zijn geliefd! Tess wou haar Cinderella jurk aan maar Jasmijn niet. Ze vond het een beetje eng. Toen papa Rick echter de prinsessen zag bood hij spontaan aan om met ze op de foto te gaan.
Het eten was lekker en we hebben erg gelachen. Daarna viel Jasmijn in de buggy in slaap. Rick en Tim en Tess hebben nog het vikingschip gedaan en de bootjes in Mexico. Daarna zijn we langs de paviljoens terug gelopen om spaceship earth te gaan. Onderweg nog een coole stop gemaakt. In een paviljoen kun je gratis allerlei soorten frisdrank proberen.


Links Tim die zich uitleeft op virtuele spelletjes.
Daarna nog naar de games van de toekomst waar Tess en ik een soort laser-game speelden waarin we onze weg moesten vinden door huis met virtuele schermen en kamers. Ik kan het hier niet echt uitleggen maar het was leuk en leerzaam. Kortom een leuk dagje, eindigend in een bbq bij the pool. Need I say more?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

weeer een nieuw verhaal, het is net of je er zo bij bent..ben benieuwd wat er nog gaat volgen!
liefs, tanja

Anoniem zei

Weer erg leuk geschreven en mooie foto's. Jullie genieten duidelijk met volle teugen !

Edith zei

Hallo Florida genieters!
Ik heb net heerlijk alle verhalen gelezen en foto's zitten kijken.
Geweldig leuk!
Wat een prachtige super de luxe villa waar jullie verblijven zeg!
Ik heb het blog-adres even bij mijn favorieten gezet en zal zeker nog een keer terug komen om te zien wat jullie nog meer hebben meegemaakt. Nog heel veel plezier!

Groetjes uit de Velserbroek van René, Edith, Kyle en Boyd.